Lidy Meier 70 jaar

Vanwege haar 70e verjaardag (in 2021)  biedt het Princenhaags museum haar een overzichtsexpositie aan. Door Corona is deze expositie uitgesteld naar mei 2022.

Vanaf het begin is Lidy bezig met Kunst. Haar grootvader was schilder. Haar vader, broer en ook haar drie zoons zijn zeer getalenteerd. Lidy schildert in thema’s: een net voltooid werk is altijd een inspiratie voor een volgend werk. Haar werk is vaak figuratief. Ze is geïnspireerd door een groot scala aan historische en culturele bronnen die zij in haar reiservaring veel tegengekomen is.

Lidy is opgegroeid in Australië, hetgeen haar enorm inspireert: zowel in kleur als in onderwerp. Het gebruik van olieverf geeft de beelden extra glans. De tropen inspireren haar gebruik van felle kleuren: ze is daar altijd door geraakt.

Op de kunstacademie St. Joost in Breda koos Lidy voor de richting Grafisch Ontwerp. De exacte kant, zowel als de grafische kant gingen goed gepaard met vakken zoals wiskunde.

Na het afronden van haar studie werkte Lidy als grafisch ontwerper voor het Philips Design Centre in Eindhoven, voor uitgeverij Malmberg in ’s Hertogenbosch en voor Delta Communications Advertising Agency in Breda. Sinds de geboorte van haar kinderen werkt Lidy als zelfstandige kunstenaar en ontwierp al meerdere bedrijfslogo’s en maakte verschillende ontwerpen voor verpakkingen. Ook werkt ze als creatief therapeut.

Toen zij zich realiseerde dat ze eerder autonoom dan toegepast kunstenares is (gedreven door drang tot studeren en kennis) koos Lidy voor de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen waar zij een speciale graad voor olieverf-schilderen behaalde.

Om kunstgeschiedenis en beeldende kunst op andere mensen te kunnen overbrengen, besloot zij ook een opleiding tot kunst- en kunstgeschiedenisonderwijs te behalen. (alle lesniveau ‘s t/m universitair). Ze is gespecialiseerd in filosofie en psychologie van de kunst.

In de afgelopen jaren deed zij tentoonstellingen in Nederland, maar ook in het buitenland. Lidy’s schilderijen zijn verkocht in Nederland, St. Tropez, Koblenz, Sydney enz.

Lidy is lid van:
-BKKC: Brabantse Kenniscentrum Kunst en Cultuur
-de KUNSTFABRIEK
-Het Gele Huis in Princenhage

Het werk van Lidy kun je ook zien op haar website: https://www.lidymeier.com

Praktische info

De expositie van Lidy Meier is te zien vanaf zaterdag 14 mei tot en met 29 mei a.s. op woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis.

© Copyright - Princenhaags museum | Fotografie door Edwin Wiekens | Ingekleurde foto's door Coloriginals