Expositie Irene Ooms Rijs & Manon Knibbeler

Irene O. Rijs

Irene woont sinds 2008 in Breda, wat tevens haar startpunt werd voor haar carrière als fulltime beeldend kunstenaar. Haar atelier, gevestigd aan de Haagweg 21 is haar toevluchtsoord, waar ze zich onderdompelt in kleurstellingen en spannende structuren om haar realistische kunstwerken, snel en los geschilderd, een uniek karakter te geven. Irene is geboren in Tilburg in 1956. Zij genoot hier haar opleidingen  en in  de tijd die daarop volgde, ging haar aandacht naar de opvoeding van haar kinderen en werkte ze mee in het bedrijf van haar man. Elk onbewaakt moment benutte zij om vrij werk te maken en schilderde al portretten in opdracht. Kleur is belangrijk in haar werk. Steeds zoekt ze naar de juiste balans en voelt feilbaar aan welke kleuren elkaar perfect aanvullen. Irene ‘s aanstekelijke enthousiasme  is onvermurwbaar en elke uitdaging gaat ze met haar penseel aan. Alles en ieder om haar heen inspireert haar; mensen en hun emoties. Ze bestudeert de verschillende culturen en vangt dit alles op doek.

Naast portretten schildert zij ook stillevens (waar citroenen de absolute favoriet zijn), landschappen en zeegezichten. Ze werkt veel in opdracht.

Manon Knibbeler

Manon leidt een rijk leven met haar man en 3 kinderen in Ulvenhout. Ze is in Tilburg geboren met kunstgenen uit haar beide familielijnen. Na een carrière als operatieassistente en daarna twee decennia toewijding aan haar gezin, volgde Manon vanaf 2015 de opleiding Beeldhouwen en Ruimtelijke Kunst aan de Academy of Fine Arts in Arendonk (B). In 2021 studeerde Manon af op het complexe thema ‘dieren’. Dat onderwerp heeft ze vergaand doorontwikkeld in een geheel eigen realistische stijl die aanspreekt. In de huid van de sculpturen is de hand van de kunstenaar goed zichtbaar. Manon weet met een herkenbare toets de dieren bijna aaibaar te maken.

Manon laat zich inspireren door in de natuur te zijn en de dieren in levenden lijve te bestuderen. In 2020 betrekt Manon een atelier in het gebouw van de voormalige Karel 1 sigarenfabriek (www.karel1kunst.nl). Daar kan zij zich heerlijk verliezen in de studie naar de dieren, die de basis vormt voor de verdere uitwerking in klei of was. Onder de naam ManonKnibbeler Art is haar kunst te koop, sinds december 2022 ook bij Smelik & Stokking Galleries aan het Noordeinde in Den Haag.

Praktische info

De expositie loopt van 2 t/m 25 juni de openingstijden zijn:
donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Op vrijdag 2 juni van 17.00 tot 19.00 uur vindt de opening plaats.

De expositie is ook eventueel op afspraak te bezoeken.

© Copyright - Princenhaags museum | Fotografie door Edwin Wiekens | Ingekleurde foto's door Coloriginals